2014 overzicht – succes en pech

Vervolg successtory 2014….. en toch met veel pech….

En we blijven doorgaan. Na de Rang Pang wedstrijden van Lopik , Bodegraven (zie het vorige wedstrijdverslag op de site) zijn er nog Werkhoven, Nieuw Vennep, nogmaals Lopik en nogmaals Werkhoven te gaan.  En dan zijn dit alleen onze regionale wedstrijden maar. Dit zijn de wedstrijden waar Aris en Ivo allebei aan deelnemen . De Euro Pokal wedstrijden  Hoogkerk, Terwolde, Loenen en Zoutleeuw staan ook nog op de agenda van Ivo…  Op de agenda van Aris staat dit jaar vooral de wedstrijd van Abcoude, als voorzitter van de organiserende stichting is het met het 40 jarig bestaan een extra feestje, dus extra organisatie en minder tijd om te crossen .…

En Ivo zet binnen de keverklasse zijn zege reeks voort, hij wint alle regio wedstrijden en staat bovenaan in het Rang Pang kever kampioenschap…  maar om daarnaast ook nog overall clubkampioen te worden, dat is nog spannend. Maar dat komt later in dit verhaal.

Want ook Aris haalt veel punten op binnen de sprinterklasse en staat bovenaan in het Rang Pang sprinter kampioenschap…  maar om daarnaast ook nog overall clubkampioen te worden, dat is nog spannend. Maar dat komt later in dit verhaal.

Als eerste is daar dan het pinksterweekend van de Foute Cross in Lopik. De kever is top, Ivo wint de finales van zowel zaterdag als maandag… Aris rijdt zijn finales in de grote sprintergroepen goed mee met 2x zesde plaats klasseringen.

De Euro Pokal wedstrijden zijn grote autocross evenementen gehouden met deelnemers uit Nederland, Belgie en Duitsland.  De aftrap is in Hoogkerk en Ivo doet het goed.  Kan zich zomaar plaatsen voor de finale en haalt in zowel de  -1600cc als in de + 1600cc de 2e plaats op en deze geeft ook direct deelname aan de Superfinale en hierin wordt een fantastische 3e plek gehaald. Een top weekend.

Helaas kan hieraan in de volgende wedstrijd in Terwolde geen gevolg worden gegeven, hoewel er in beide groepen kevers een finaleplaats op de eerste rij werd afgedrongen komt dan het pechduiveltje meedoen. Op kop liggend in de eerste keverfinale breekt er met nog 2 rondjes te gaan een astap van het achterwiel af.. klaar en geen punten. Helaas, maar snel gemaakt en door naar de andere finale. Op de startopstelling begint de motor slecht te lopen en dit betekend afslepen en terug naar het rennerskwartier… voor nu game over…..  Helaas wat een pech. Hele weekend geen punten en wel met een kapotte motor naar huis…..

Maar ook dit jaar als de nood het hoogst is zijn er daar de zo nodige hulptroepen. Ton Zeldenrijk voor de ondersteuning en Peter Gaal voor de revisie van het Honda motorblok. En met de wedstrijden in de 2e helft van het jaar kan Ivo gewoon weer vol gas meedoen.

De wedstrijd van het jaar, de autocross van Abcoude komt eraan. 22 augustus en Aris en zijn crew zijn er druk mee geweest. 40 jarig bestaan als thema. En dan de dag zelf , een paar heel vervelende buien en een geweldige finale. Helaas niet voor Ivo die bij de eerste start van de finale vol op het startblok werd gedrukt en daardoor helaas moest uitvallen met een afgebroken injectierail op de motor….. pech. En daardoor ook de wedstrijd van zondag – de Euro Pokal in Loenen – moet missen.. En dus ook door dit Euro Pokal kampioenschap een streep kan zetten.  Dubbel pech.

Maar de pechduivel  is nog niet klaar met Ivo. Nadat de schade Abcoude redelijk snel gemaakt is volgt de RP wedstrijd Werkhoven welke finale Ivo met grote voorsprong wint en dan gelijk door gaat naar Zoutleeuw om daar zondag aan de laatste Euro Pokal wedstrijd deel te nemen. Het was alleen jammer van het hele slechte weer daar op zondag in België.  Dit krijgt nog een vervolg. Ivo plaatst zich makkelijk voor de finale maar het slechte weer eist zijn tol. Modderwater komt door zijn luchtfilter heen de motor in en daardoor loopt blok vast…… . Hoeveel pech kan je hebben… Seizoen is voorbij.

Tijdens de laatste wedstrijd van de regio in Werkhoven hadden  we echter van de Rang Pang te horen dat er nog een extra wedstrijd komt. Eéntje samen met de ACTD uit Dordrecht en de ACCG uit Geffen georganiseerd in Heineoord. En Ivo moet wel punten halen anders gaat Aris hem voorbij in het overall clubkampioenschap….  Dus de kever van Victor maar geleend en op naar Heineoord. Ivo haalt in de manches zijn punten maar dan de finale… In de laatste ronde springt er een olieleiding  van het drysump systeem…. Motor stuk… Grr….                 Wel kampioen, maar …. toch met een bijsmaakje..

Aris wordt in Heineoord in een drukke sprintergroep keurig derde en daardoor kampioen 2014 bij de sprinters.

Als laatste dan het kampioensfeest van de Rang Pang. In november als afsluiten van weer een jaar autocross. Zoals al geschreven Ivo eerste bij de kevers en Aris eerste bij de sprinters en dan Ivo ook nog overall clubkampioen met Aris op de 2e plaats… Terugkijkend een succesvol jaar voor ons team maar ook een met heel veel schades en pech….

Op naar 2015.