2e Paasdag Lopik

Autocross op 2e paasdag 9 april in Lopik.

 

UITNODIGING door Racingteam De Ronde Venen!

 

De allerbeste en dus ook de allersnelste coureurs komen maandag 9 april naar het circuit in Lopik. De toppers onder de autocrossers zullen hier hun krachten en kwaliteiten meten bij de eerste wedstrijd van dit seizoen. Racing Team De Ronde Venen is graag gastheer voor onze sponsors bij het circuit aan het industrieterrein te Lopik.

 

Vanaf 12.00uur zullen hier niet de kwartjes, maar de daalders vallen. De eerste klappen in Lopik zijn namelijk minimaal daalders waard, want wie hier de concurrentie aftroeft, heeft alvast de betere kaarten voor de rest van het seizoen in handen. Het spreekt voor zich dat de wedstrijdspanning te snijden zal zijn, omdat iedereen kiest voor een moordend tempo om zich waar te maken. De trage tijd van oefenen, van sleutelen, van experimenteren en jongleren is hiermee feitelijk definitief voorbij. Het wordt voluit menens bij de mannen om middelen en mogelijkheden nu ten volle te benutten. Op het circuit tellen alleen de kracht, behendigheid en stuurmanskunst van dat moment. Alle energie richt zich dus op het wedstrijd gebeuren, zodat er topconcentratie van de coureurs wordt gevraagd. Degene die de beste combinatie weet te vinden tussen stoer materiaal, wedstrijdtactiek, rijtechniek, en snel geluk zal meester van het moment worden. Hoe nieuwe afstellingen en eventueel doorgevoerde gewichtsverlagingen uitpakken, zal naderhand voldoende gesprekstof opleveren.

Nagenoeg een tweehonderdtal coureurs zal vol gas en geladen met temperament maandag t de strijd aanbinden. De rijders komen uit in diverse klassen, te weten de Standaardklasse, Toerwagenklasse, Kever klasse en natuurlijk de snelste klasse de Sprint 2000. Dit betekent niet dat de andere klassencoureurs minder creatief zijn in slimme benaderingen om stevig door- buffelen mogelijk te maken. Stuk voor stuk beschikken ze over auto’s die haast hebben, eeuwige haast om het recht op de roem flitsend en blitsend binnen te halen. Het beloofd een spannende wedstrijddag te worden.

 

It aint over till the flag drops. De strijd is pas over als de finishvlag valt!

 

Aris de Waal, Stijn van der Horst, Ivo Galekop.

 

Voor eventuele afgelasting vanwege het weer:  zie de website van de Rang Pang.