2014 Succes voor Racingteam

Het autocross seizoen 2014 is begonnen. Wij, dit zijn de rijders Aris de Waal en Ivo Galekop, hebben onze eerste wedstrijden van dit jaar al gereden.

 

Volgens de traditie is de eerste autocross wedstrijd in Lopik op 2e Paasdag de aftrap van het nieuwe seizoen. Nu viel –gelukkig – dit jaar Pasen laat want achteraf hadden we toch weer alle tijd nodig om onze crossauto’s in goede conditie te brengen. Er zijn namelijk deze winter nogal wat wijzigingen aan de auto’s gedaan. Natuurlijk allemaal met de gedachte om nóg sneller te worden, nóg meer de strijd te kunnen aan gaan, nóg meer podium plaatsen te kunnen halen.

 

Aris heeft de afgelopen winter zijn autocrossframe, zijn sprinter, helemaal uit elkaar gehaald en gereviseerd. Slechte plekken aan het frame gelast of vervangen. Ook de motor is geheel gereviseerd en daarna op de testbank afgesteld om de allerlaatste paardenkrachten die er in zitten er uit te halen. Inmiddels geeft dit Ford Zetec 2000cc 16v motortje een goede 240 pk en dat is lekker rijden.

 

Ivo heeft deze winter ook niet stil gezeten. Zijn crossauto is van het model Volkswagen Kever maar dan helemaal kaal gemaakt, verlaagd en versterkt waar nodig. Zijn grote verandering dit jaar is gedaan in de versnellingsbak. De oudere Volkswagen bus T1 versnellingsbakken konden het vermogen niet meer aan en Ivo is overgestapt naar een versnellingsbak van het Autosportmerk Sadev. En dan hier zijn Honda 1600 Vtec motor aan gebouwd. De Honda is ook deze winter opgefrist en dus gaat Ivo dit seizoen voor snelheid én betrouwbaarheid. Een spreekwoord is namelijk: om als éérste te eindigen, moet je wel eerst eindigen.

 

De eerste wedstrijd is zoals geschreven in Lopik. En het gaat lekker. Ivo wint een manche en haalt in de andere 2 manches voldoende punten op om in de Finale vanaf de eerste rij te mogen starten. Maar er staan op die eerste finale-rij nog 3 – ook goede – rijders naast hem.  Maar bij de start volgas vooruit en als eerste de bocht in. En niemand kwam zelfs maar in de buurt van zijn achterhek. Top, de eerste buit is binnen. Ook Aris gaat lekker, met een derde, een vijfde plek en een manche overwinning start ook hij in de finale vanaf de eerste rij. Na 10 rondjes strijd is podium plek 2 zijn deel.

 

De 2e wedstrijd is Koningsdag te Bodegraven. Dit is snel na Lopik, er zit maar 4 dagen tussen. Een geluk is dat we in Lopik geen schades aan de crossauto’s hebben opgelopen en daarom staan we beiden weer fris en fruitig aan de start. En het gaat weer super. Ivo wint manches en Aris wint manches en beide staan in hun eigen klasse op de mooiste startplek van de finalerace; op pole position. Maar dan de finales, want daar gaat uiteindelijk om. Het spelen in de manches is voorbij, in de finale moet er gevlamd worden. En het wordt ook nu weer een successtory. Ivo wint vanaf de kop en laat iedereen stof happen – eat my dust – en wint met een ruime voorsprong de Keverfinale. Top. Maar ook Aris geeft gas en laat alle andere sprinters achter zich en ook hij gaat met de bloemen er vandoor. Ook Top.

 

Een fantastisch begin van dit nieuwe seizoen. Wij zijn goed bezig. Goede warming up voor de komende wedstrijd van het jaar. En dit is de wereldberoemde, altijd spectaculaire autocross ,de Grand Prix van Abcoude. Deze lokale wedstrijd wordt 23 augustus gereden en de coureurs kunnen zich nu inschrijven. Voor meer info over de autocross kijk eens op: www.racingteam-drv.nl en www.autocrossabcoude.nl .